Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolstamppot met banaan en kip uit de oven
PT60M
Zuurkoolstamppot met banaan en kip uit de oven
Een heerlijk zuurkoolstamppot met banaan en kip uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolstamppot met banaan en kip uit de oven te bereiden
Kipbouten in een ingevette schaal leggen. Bestrooien met helft van grof zeezout en oregano.
In de 200°C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten bakken. Kipbouten omdraaien en nogmaals bestrooien met zeezout en oregano en nog eens 30 minuten bakken.
De aardappels koken en tot puree stampen. Zuurkool in de magnetron 5 minuten, 1000W laten koken. Zuurkool afgieten en een klein beetje zuurkoolvocht bewaren.
Zuurkool en aardappels mengen, braadvocht van de kip erdoor roeren samen met een geprakte banaan. De zuurkool smeuïg maken met het achtergehouden zuurkoolvocht.
In de 200°C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten bakken. Kipbouten omdraaien en nogmaals bestrooien met zeezout en oregano en nog eens 30 minuten bakken.
De aardappels koken en tot puree stampen. Zuurkool in de magnetron 5 minuten, 1000W laten koken. Zuurkool afgieten en een klein beetje zuurkoolvocht bewaren.
Zuurkool en aardappels mengen, braadvocht van de kip erdoor roeren samen met een geprakte banaan. De zuurkool smeuïg maken met het achtergehouden zuurkoolvocht.
liske zegt: