Van de peperkoek kan je meer of minder erbij doen, afhankelijk van hoe dik je de saus wilt.
Dit is natuurlijk heerlijk met frietjes maar een lekkere gekookte aardappel en verse sperzieboontjes erbij is ook heerlijk!
Recept
« Terug naar recepten
Zuurvlees met donkerbier
PT240M
Zuurvlees met donkerbier
Een heerlijk zuurvlees met donkerbier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurvlees met donkerbier te bereiden
-Het vlees in een grote braadpan doen.
-De uien erover verdelen en daar bovenop de laurier, kruidnagel en aromatpoeder verdelen.
-Het flesje donkerbier erover uitschenken en als het uitgeschuimd is aanvullen met azijn tot het vlees ruim onderstaat (ongeveer duimhoogte boven het vlees).
-De pan afdekken en minimaal een nacht laten staan (je kan het tot 3 dagen laten marineren).
-De pan op het vuur zetten en aan de kook brengen, direct als het kookt het vuur zacht zetten.
-Het bouillonblokje erbij doen en de appelstroop en blijven roeren tot de appelstroop helemaal opgenomen is in de marinade.
-Het vuur op de laagste stand zetten (op een vlamverdeler is nog beter) en ruim 4 uur laten garen met het deksel schuin op de pan.
-Af en toe goed roeren om aankoeken te voorkomen.
-Een half uur voor het einde van de kooktijd (even proeven, als het vlees uit mekaar valt is het goed) de peperkoek erboven verkruimelen en goed doorroeren tot het opgelost is en je een dikke saus hebt.
-De laurierblaadjes en kruidnagels eruit halen (de kruidnagels zijn waarschijnlijk opgelost nu).
-Even proeven en eventueel afkruiden met peper en zout.
-De uien erover verdelen en daar bovenop de laurier, kruidnagel en aromatpoeder verdelen.
-Het flesje donkerbier erover uitschenken en als het uitgeschuimd is aanvullen met azijn tot het vlees ruim onderstaat (ongeveer duimhoogte boven het vlees).
-De pan afdekken en minimaal een nacht laten staan (je kan het tot 3 dagen laten marineren).
-De pan op het vuur zetten en aan de kook brengen, direct als het kookt het vuur zacht zetten.
-Het bouillonblokje erbij doen en de appelstroop en blijven roeren tot de appelstroop helemaal opgenomen is in de marinade.
-Het vuur op de laagste stand zetten (op een vlamverdeler is nog beter) en ruim 4 uur laten garen met het deksel schuin op de pan.
-Af en toe goed roeren om aankoeken te voorkomen.
-Een half uur voor het einde van de kooktijd (even proeven, als het vlees uit mekaar valt is het goed) de peperkoek erboven verkruimelen en goed doorroeren tot het opgelost is en je een dikke saus hebt.
-De laurierblaadjes en kruidnagels eruit halen (de kruidnagels zijn waarschijnlijk opgelost nu).
-Even proeven en eventueel afkruiden met peper en zout.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Bart Doek zegt: