Recept
« Terug naar recepten
Zwaantjes
PT50M
Zwaantjes
Een heerlijk zwaantjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
suzie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwaantjes te bereiden
Zwaantjes
De kunst van het soezenbakken. Een relatief eenvoudig recept voor een magnifieke lekkernij. Sierlijke, witte zwaantjes waarvan je beter eerst een foto neemt voor je ze overlevert aan hongerige smulpapen. Want één ding is zeker: zo’n lichtkrokante, met poedersuiker bestoven soes met een zoete, rijkelijke vulling van banketbakkersroom, ananas en slagroom is een zeer kort leven beschoren.
Hoe ga je te werk?
Maak eerst de soezen. Verwarm het water tot het net niet kookt. Meng de mix voor soezen met het ei en voeg er het water aan toe. Klop het beslag mooi glad. Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit er kegelvormige soezen op. Bestrijk ze met geklopt ei. Strijk met de tanden van een vork over de soezen, zodat je een lijntjespatroon krijgt. Op deze manier behouden de soezen hun vorm tijdens het bakken. Spuit op een aparte bakplaat fijne zwanenhalsjes met een dikker uiteinde, het kopje. Bak de halsjes 2 à 3 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C. Plaats daarna de soezen in de oven. Bak de soezen 30 à 35 minuten, ook op 170°C. Maak vervolgens de banketbakkersroom. Meng de mix met de melk en klop tot je een mooie, gele room krijgt. Klop dan de slagroom samen met de suiker op.
Knip het dekseltje van de kegelvormige soezen. Knip de dekseltjes in twee stukken; dit worden de vleugels van de zwaantjes. Vul de soezen met een laagje banketbakkersroom en een stukje fruit. Spuit dicht met een toefje slagroom. Steek de vleugeltjes aan de zijkanten en de hals vooraan rechtop in de slagroom. Werk af met poedersuiker. Als staart kun je een stukje chocolade of een stukje ananas, eventueel overgoten met afdekgelei, aanbrengen.
De kunst van het soezenbakken. Een relatief eenvoudig recept voor een magnifieke lekkernij. Sierlijke, witte zwaantjes waarvan je beter eerst een foto neemt voor je ze overlevert aan hongerige smulpapen. Want één ding is zeker: zo’n lichtkrokante, met poedersuiker bestoven soes met een zoete, rijkelijke vulling van banketbakkersroom, ananas en slagroom is een zeer kort leven beschoren.
Hoe ga je te werk?
Maak eerst de soezen. Verwarm het water tot het net niet kookt. Meng de mix voor soezen met het ei en voeg er het water aan toe. Klop het beslag mooi glad. Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit er kegelvormige soezen op. Bestrijk ze met geklopt ei. Strijk met de tanden van een vork over de soezen, zodat je een lijntjespatroon krijgt. Op deze manier behouden de soezen hun vorm tijdens het bakken. Spuit op een aparte bakplaat fijne zwanenhalsjes met een dikker uiteinde, het kopje. Bak de halsjes 2 à 3 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C. Plaats daarna de soezen in de oven. Bak de soezen 30 à 35 minuten, ook op 170°C. Maak vervolgens de banketbakkersroom. Meng de mix met de melk en klop tot je een mooie, gele room krijgt. Klop dan de slagroom samen met de suiker op.
Knip het dekseltje van de kegelvormige soezen. Knip de dekseltjes in twee stukken; dit worden de vleugels van de zwaantjes. Vul de soezen met een laagje banketbakkersroom en een stukje fruit. Spuit dicht met een toefje slagroom. Steek de vleugeltjes aan de zijkanten en de hals vooraan rechtop in de slagroom. Werk af met poedersuiker. Als staart kun je een stukje chocolade of een stukje ananas, eventueel overgoten met afdekgelei, aanbrengen.
bobbeltje zegt: