Recept
« Terug naar recepten
Zwaardvis uit de Straat van Messina
PT45M
Zwaardvis uit de Straat van Messina
Een heerlijk zwaardvis uit de straat van messina recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwaardvis uit de Straat van Messina te bereiden
*Doe de olijfolie in een sauspannetje (met dikke bodem) en zet op laag vuur.Zodra de olie lauw is,de rest van de ingredienten er bij doen en intensief roeren.Denk er aan :de saus mag warm worden,maar zeker niet te warm (moet onder de 70 graden Celsius blijven).Oorspronkelijk heet dit de Sammurigghiu saus of Salmoriglo saus.
*We wrijven de filets nu goed in met verse peper uit de molen en daarna leggen we de zwaardvisfilets in de saus gedurende een 1/2 uurtje.
*Daarna op de grill of in de grillpan of oven
GRILL : RARE : Aan beide kanten 2 minuten
GRILLPAN : RARE : Aan beide kanten 2-3 minuten
OVEN : RARE : Leg op het midden rooster in een oven op 200 graden Celsius gedurende 5-6 minuten
*We wrijven de filets nu goed in met verse peper uit de molen en daarna leggen we de zwaardvisfilets in de saus gedurende een 1/2 uurtje.
*Daarna op de grill of in de grillpan of oven
GRILL : RARE : Aan beide kanten 2 minuten
GRILLPAN : RARE : Aan beide kanten 2-3 minuten
OVEN : RARE : Leg op het midden rooster in een oven op 200 graden Celsius gedurende 5-6 minuten
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Bij het opdienen op voorverwarmde borden een lepel saus geven op de klaar gegrillde filets.Doe daar bij een gegrillde grontemix en een gemengde salade