KookJij

Zwarte Eieren

Een heerlijk zwarte eieren recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwarte Eieren te bereiden

1).Kook de eieren voorzichtig 15 minuten, schrik ze en pel.
2).Rooster in een pannetje de fijn gemaakte kruiden en maak dan, als ze gaan geuren met de overige ingrediënten een homogene saus.
3).Laat de eieren gedurende een halfuur kleuren in de saus.
4).Laat de eieren uitlekken en drogen en snijd ze dan overlangs (in de lengte dus) in vieren.
5).Druppel er wat saus over en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Een variatie op de zwarte eieren: gemarmerde eieren.
Als de eieren afgegoten zijn, voorzichtig de schil stuk rollen, NIET afpellen maar in de donkere saus leggen. Vóór het opdienen de schil eraf halen en voilá..verrassing!!!:D