Recept
« Terug naar recepten
Zwarte kip
PT3M
Zwarte kip
Een heerlijk zwarte kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henk Baars
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwarte kip te bereiden
Snijd de kip vleugels doormidden.
Snipper de Ui en de pers de knoflook fijn
Meng in een grote kom de suiker, ketjap, tamarinde, sambal en de ui en knoflook.
Vervolgens doe je kipvleugels met saté kruiden en olijfolie in smeren ± 15 minuten in laten trekken en vervolgens in deze marinade en laat dit minimaal 2 uur staan.
Haal de kipvleugels uit de marinade en bak deze rondom bruin, vervolgens voeg je de overgebleven marinade erbij in de pan en laat de kip gaar stoven.
Mocht de saus te dun blijven bind deze dan met groente saus.
Snipper de Ui en de pers de knoflook fijn
Meng in een grote kom de suiker, ketjap, tamarinde, sambal en de ui en knoflook.
Vervolgens doe je kipvleugels met saté kruiden en olijfolie in smeren ± 15 minuten in laten trekken en vervolgens in deze marinade en laat dit minimaal 2 uur staan.
Haal de kipvleugels uit de marinade en bak deze rondom bruin, vervolgens voeg je de overgebleven marinade erbij in de pan en laat de kip gaar stoven.
Mocht de saus te dun blijven bind deze dan met groente saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
J. van Boxtel zegt:
Groet,
J. van Boxtel
bametz-saffrie zegt:
Het "zwart" v.d.zwart-zuur komt doordat het gerecht in het bloed v.d. kip wordt gekookt,maar dat is niet aan te raden,hoor.
Ik maak het zonder dat bloed en het is een lekker gerecht.Zal het z.s.m. op de site zetten. ;):p
bametz-saffrie zegt: