Recept
« Terug naar recepten
Zwarte kip (zwart-zuur van kip)
PT30M
Zwarte kip (zwart-zuur van kip)
Een heerlijk zwarte kip (zwart-zuur van kip) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
van mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwarte kip (zwart-zuur van kip) te bereiden
snijd de kip in stukken en laat het vel er aan(!!)
wrijf de stukken kip goed in met zout en nootmuskaat.
bak de kip in de olie mooi bruin; voeg de uien toe en bak tot
ze doorschijnend zijn. doe er het water bij,de wijn,de peperkorrels,de kaneel en de kruidnagels.
Stoof de kip op zacht vuur en voeg de ketjap en de azijn erbij
en dan nog 5 min.verder stoven
wrijf de stukken kip goed in met zout en nootmuskaat.
bak de kip in de olie mooi bruin; voeg de uien toe en bak tot
ze doorschijnend zijn. doe er het water bij,de wijn,de peperkorrels,de kaneel en de kruidnagels.
Stoof de kip op zacht vuur en voeg de ketjap en de azijn erbij
en dan nog 5 min.verder stoven
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Eet dit gerecht de volgende dag,dan is alles er goed ingetrokken.
In Indonesia eten wij het met aardappels,sperciebonen en appelmoes met stukjes appel erin.Hier in Ned,koop ik die appelmoes bij de Aldi.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerry van Arcken zegt:
Connie zegt:
Heel leuk om de reacties te lezen, ook weer een paar tips gezien.
Bedankt.
Barbara Metz zegt:
Mijn broer maakt het nog en doet - net als vroeger- gebakken aardappels erbij en zelfgemaakte appelmoes. De aardappels in partjes,van buiten krokant,van binnen lekker zacht. Als toetje maakte mijn moeder een heerlijke chocoladepudding met custardvla en slagroom. Dit laatste is uiteraard een caloriebom ,maar lekker!!!!!!
Ludy Sweeris-Sigrist zegt:
Groeten
Ludy
bart zegt:
Yvonne Soolsma zegt:
Groeten van Yvonne uit Zaandam.
Connie Hingert zegt:
bametz-saffrie zegt:
Barbara Metz zegt:
had' t vorige keer over het hoofd gezien, maar ik weet ook niet wat josee van arcken met dida marus bedoelt; misschien kan zij het zelf even vertellen???:D
kokedwin zegt:
w.coenen zegt:
yvonne soolsma zegt:
Ricardo zegt:
De niet te vermijden roepers van "Ik lust geen bloed" moeten zich (tenzij kosjer of halal) beter informeren of wat zij dagelijks eten en de functie van bloed in een recept. Blijf in ieder geval weg uit Spanje en Portugal. Want daar is vers of vers gevroren kippen- of varkensbloed makkelijk te vinden.
Het is gedroogd op het internet verkrijgbaar. Of probeer de Chinese Mega markt.
Ik kook"Indisch" op maandelijkse basis voor een groepje Aziatische dames en denk dat Zwartzuur, met verhaal, een bijzondere ervaring zal zijn.