Recept
« Terug naar recepten
Zwarte kool in Rijst met een salade van Palmkool
PT60M
Zwarte kool in Rijst met een salade van Palmkool
Zwarte kool = palmkool = Toscaanse kool = Toscaanse kale = cavolo nero = dinosaur kool = lacinato. Het is een soort boerenkool. Boerenkool heeft een wat korter en gefriseerd blad. Als wij aan boerenkool denken in Nederland, dan denken we aan stamppot met worst. In het buitenland doen ze heel andere dingen met de boerenkool. Hier is een voorbeeld.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwarte kool in Rijst met een salade van Palmkool te bereiden
- De salade met de dressing: Meng in een kom de klein gesneden kool met de avocado, de tomaat en de noten.
- Meng in een kom het limoensap, de olie, de knoflook, de Parmezaan door elkaar en schep daardoor een flinke eetlepel chermoula (zie adaar).
- Mix salade en dressing goed door elkaar en zet koel weg.
- We koken dan de rijst volgens de regelen der kunst met de kippenbouillon en het zout.
- Ondertussen maken we de cavola nero klaar om door de rijst te roeren:
- Fruit de pancetta blokjes aan in een flinke pan met dikke bodem, tot het spek bruin begint te worden.
- Haal het spek uit de pan en laat het spekvet in de pan.
- Doe in de pan met het spekvet de kleingesneden kool met de lomboks en fruit dat aan tot de kool flink is geslonken.
- Doe er dan de zeste bij, de vers gemalen zwarte peper en een scheutje water en laat dit op het vuur staan tot het water is verdampt.
- Roer dan hier door de rijst.
- Verdeel over de borden en geef er een gepocheerd eitje bij en de salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een droge Riesling