Recept
« Terug naar recepten
Zweedse mosselen
PT25M
Zweedse mosselen
Een heerlijk zweedse mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zweedse mosselen te bereiden
Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de ansjovis 1 minuut. Leg de mosselen erop en kook ze met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar. Schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Bestrooi de mosselen voor serveren met dille. Roer een sausje van de crème fraîche met de mierikswortel en zout en peper naar smaak en serveer dit bij de mosselen.
Ivo zegt: