Deze aardappeltjes heb ik vaak op Tenerife gegeten. De kok was zo vriendelijk mij het recept te geven. Super-simpel maar heerlijk!
Het zal wel een ander aardappelras zijn dan wat wij hier kunnen kopen, maar aardappels die net wat groten zijn dan krieltjes, zullen het prima doen.
Recept
« Terug naar recepten
Canarische aardappeltjes
PT30M
Canarische aardappeltjes
Een heerlijk bijgerecht of onderdeel van een tapas buffet
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Een kok op Tenerife
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Canarische aardappeltjes te bereiden
Kook de aardappelen in schil ongeveer 10-12 minuten. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal in met wat olie en doe de aardappeltjes in de schaal, besprenkel ze met het sap van de limoen en bestrooi met zeezout.
In het midden van de oven nog een minuut of 10 nagaren.
Eet smakelijk!
Vet een ovenschaal in met wat olie en doe de aardappeltjes in de schaal, besprenkel ze met het sap van de limoen en bestrooi met zeezout.
In het midden van de oven nog een minuut of 10 nagaren.
Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
walfrans zegt:
derbyke zegt:
De aardappelen staan een van deze dagen op het menu , en de prijsvraag ??? zullen wel zien wie weet ;)maar je hoort nog van me :);):p
Anna zegt:
Ben benieuwd, laat je weten of het gesmaakt heeft?:D:D
Heb je de Sint prijsvraag gezien, op de homepage?
Doe je mee?;);)
derbyke zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij.