Recept
« Terug naar recepten
Rozemarijn aardappeltjes uit de oven
PT60M
Rozemarijn aardappeltjes uit de oven
Niet moeilijk en ook niet echt erg origineel maar desalniettemin heel erg
lekker en erg goed overal bij te combineren. Wij kregen deze zelfs in ons
agriturismo in Italië voorgeschoteld. Ik maak ze zelf altijd uit de losse pols
maar nu heb ik het maar eens een keertje opgeschreven.
Ik heb hier roseval aardappeltjes gebruikt omdat ik die erg lekker vind, maar
natuurlijk kun je ook een ander aardappelsoort gebruiken. Tijm is ook een
prima vervanger voor rozemarijn en je kunt ze zelfs beiden gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozemarijn aardappeltjes uit de oven te bereiden
- Schrob de aardappelen goed schoon en snij ze in hapklare stukjes.
- Giet wat olijfolie in een ovenschaal en doe daar de aardappelstukjes bovenop.
- Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en/of tijm en verdeel ze over de aardappelen.
- Hak de knoflook fijn en verdeel dat over de aardappelen.
- Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Giet er nog wat olijfolie overheen en zet de schaal ongeveer een 45 minuten in de oven op 200 graden tot ze mooi bruin en krokant zijn. Schep ze af en toe een keer doorelkaar zodat ze aan alle kanten goed bruin worden.