Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: steak met opgebakken aardappelen en aubergine uit de oven
PT45M
Dagschotel: steak met opgebakken aardappelen en aubergine uit de oven
Een heerlijk dagschotel: steak met opgebakken aardappelen en aubergine uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: steak met opgebakken aardappelen en aubergine uit de oven te bereiden
Aubergine halveren goed insmeren met olijfolie en kruiden met grof zeezout, peper, tijm en rozemarijn.
Zet deze in een vuurvaste beboterde schotel en laat 30 min garen in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Snij de tomaat in dikke schijven, look in fijne ringen snijden de venkel in fijne reepjes snijden.
Beleg de aubergine met de venkel, tomaat en look kruid nogmaals en plaats terug in de oven.
Aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken. Deze even opbakken in een beetje boter en goed naar smaak kruiden.
Steak kruiden deze bakken naar wens.
Serveer alles zeer warm op bord.
Zet deze in een vuurvaste beboterde schotel en laat 30 min garen in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Snij de tomaat in dikke schijven, look in fijne ringen snijden de venkel in fijne reepjes snijden.
Beleg de aubergine met de venkel, tomaat en look kruid nogmaals en plaats terug in de oven.
Aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken. Deze even opbakken in een beetje boter en goed naar smaak kruiden.
Steak kruiden deze bakken naar wens.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.