Recept
« Terug naar recepten
3 x Amuse -dessert
PT60M
3 x Amuse -dessert
Een heerlijk 3 x amuse -dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe 3 x Amuse -dessert te bereiden
KLETSKOPPEN MET CHOCOLADERAND:
Oven voorverwarmen op 170 graden C.
Hak de amandelen grof.
Roer de boter zacht en voeg de andere ingredienten toe.
Schep knikkergrote bergjes deeg op bakpapier, leg op een bakplaat en laat de kletskoppen bruin en gaar worden in ca 8-10 min.
Groot vel bakpapier uitspreiden.
Pan met bodem water aan de kook brengen.
Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
Steelpan boven stoom van net kokend water hangen en chocolade al roerend laten smelten.
Chocolade van vuur halen en pannetje schuin houden.
Randen van kletskoppen door chocolade wentelen.
Op bakpapier laten opstijven.
AARDBEIEN IN RODE-WIJNSIROOP:
Sinaasappel schoonboenen en helft van schil(zonder wit) héél dun afsnijden.
In steelpan wijn, suiker en sinaasappelschil langzaam al roerend aan de kook brengen.
Op niet te hoog vuur inkoken tot stroperige saus.
Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen.
Aardbeien schuin in plakjes insnijden zonder ze los te snijden.
Aardbeien op lepels leggen.
(lepels op groot bord leggen)
Wijsiroop zonodig opnieuw verwarmen.
Sinaasappelschil verwijderen.
Balsamico-azijn door siroop roeren en nog 1 minuut zachtjes koken.
Wijnsiroop gelijkmatig over aardbeien schenken.
Munt in reepjes boven aardbeien knippen.
MANGO-EN PASSIEVRUCHTENMOUSSE:
Mango's dun schillen en vruchtvlees van pit afsnijden.
Sap opvangen.
Mango in blokjes snijden.
Passievruchten halveren, vruchtvlees eruit scheppen en zeven.
Passievruchtensap aan magovlees toevoegen.
In mengbeker of staafmixer mango met sap, passievruchten, roomijs en likeur tot gladde mousse pureren.
Over 5 lage (likeur)glazen verdelen en direct serveren
Oven voorverwarmen op 170 graden C.
Hak de amandelen grof.
Roer de boter zacht en voeg de andere ingredienten toe.
Schep knikkergrote bergjes deeg op bakpapier, leg op een bakplaat en laat de kletskoppen bruin en gaar worden in ca 8-10 min.
Groot vel bakpapier uitspreiden.
Pan met bodem water aan de kook brengen.
Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
Steelpan boven stoom van net kokend water hangen en chocolade al roerend laten smelten.
Chocolade van vuur halen en pannetje schuin houden.
Randen van kletskoppen door chocolade wentelen.
Op bakpapier laten opstijven.
AARDBEIEN IN RODE-WIJNSIROOP:
Sinaasappel schoonboenen en helft van schil(zonder wit) héél dun afsnijden.
In steelpan wijn, suiker en sinaasappelschil langzaam al roerend aan de kook brengen.
Op niet te hoog vuur inkoken tot stroperige saus.
Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen.
Aardbeien schuin in plakjes insnijden zonder ze los te snijden.
Aardbeien op lepels leggen.
(lepels op groot bord leggen)
Wijsiroop zonodig opnieuw verwarmen.
Sinaasappelschil verwijderen.
Balsamico-azijn door siroop roeren en nog 1 minuut zachtjes koken.
Wijnsiroop gelijkmatig over aardbeien schenken.
Munt in reepjes boven aardbeien knippen.
MANGO-EN PASSIEVRUCHTENMOUSSE:
Mango's dun schillen en vruchtvlees van pit afsnijden.
Sap opvangen.
Mango in blokjes snijden.
Passievruchten halveren, vruchtvlees eruit scheppen en zeven.
Passievruchtensap aan magovlees toevoegen.
In mengbeker of staafmixer mango met sap, passievruchten, roomijs en likeur tot gladde mousse pureren.
Over 5 lage (likeur)glazen verdelen en direct serveren
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henk-Jan & Deborah zegt:
Top recept :p
bertal zegt:
Fijn dat het allemaal goed gelukt en gesmaakt heeft, bedankt voor de leuke reactie.
Fijne jaarwisseling :);)