Recept
« Terug naar recepten
4 Maal Aardappelsalade van Jamie
PT30M
4 Maal Aardappelsalade van Jamie
Een heerlijk 4 maal aardappelsalade van jamie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
28
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jamie Oliver
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe 4 Maal Aardappelsalade van Jamie te bereiden
Aardappeltjes met sjalotjes en vinaigrette
bereiding (30 minuten).
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat ze iets afkoelen. Klop de mosterd op met de azijn en voeg langzaam de olijfolie toe. Voeg de sjalot en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Schep de aardappelen door de sjalot-peterselie-vinaigrette.
----
Aardappeltjes met knoflookmayonaise en tuinkers
1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend, zout en versgemalen zwarte peper, 1 eierdooier, 1 theelepel (Engelse)mosterd, 6 dl. extra vergine olijfolie, 1 teen knoflook, citroensap, 2 bakjes tuinkers, extra nodig een vijzel.
Bereiding (30 min).
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar, giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat ze iets afkoelen. Maak de mayonaise door de eierdooier en mosterd door elkaar te kloppen. Voeg druppel voor druppel de olijfolie toe, na 1 1/2 dl kun je de rest wat sneller toevoegen. Blijf kloppen. Stamp de knoflook en een snufje zout in de vijzel fijn en voeg aan de mayonaise toe. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje ctroensap. Giet de knoflookmayonaise over de aardappeltjes. Leg de bakjes tuinkers op hun zijkant en snij de steeltjes dicht bij de aarde af. Als de tuinkers wat viezig is ,was deze dan even,voordat je ze door de aardappeltjes spatelt.
--
Aardappeltjes met crème fraîche en munt
1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend, zout, versgemalen zwarte peper, 1 (liefst biologische)citroen, 2 1/2 dl creme fraiche, handvol verse munt ( heel fijngesneden), eventueel 1 dikke rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden.
Bereiding (30 minuten).
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat iets afkoelen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers uit. Schep de creme fraiche, de citroenrasp en het sap door de aardappels en voeg peper en zout toe naar smaak. Roer de munt en eventuele rode peper erdoor en strooi tenslotte nog wat over de salade.
----
Aardappeltjes met zure room, bieslook en pancetta
1 kilo nieuwe aardappeltjes, schoongeboend, zeezout, versgemalen zwarte peper, 150 gram pancetta of bacon (in plakjes), handvol grof kruim van oud brood, 2 1/2 dl zure room, bosje verse bieslook,fijngesneden.
Bereiding (30 minuten).
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat iets afkoelen. Bak de pancetta knapperig,breek in stukjes en houd apart. Bak het broodkruim in het bakvet van de pancetta knapperig. Schep de zure room, zout en peper door de aardappelen. Spatel de pancetta en het grootste deel van het broodkruim erdoor. Bestrooi met de bieslook en de rest van het broodkruim en serveer.
bereiding (30 minuten).
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat ze iets afkoelen. Klop de mosterd op met de azijn en voeg langzaam de olijfolie toe. Voeg de sjalot en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Schep de aardappelen door de sjalot-peterselie-vinaigrette.
----
Aardappeltjes met knoflookmayonaise en tuinkers
1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend, zout en versgemalen zwarte peper, 1 eierdooier, 1 theelepel (Engelse)mosterd, 6 dl. extra vergine olijfolie, 1 teen knoflook, citroensap, 2 bakjes tuinkers, extra nodig een vijzel.
Bereiding (30 min).
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar, giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat ze iets afkoelen. Maak de mayonaise door de eierdooier en mosterd door elkaar te kloppen. Voeg druppel voor druppel de olijfolie toe, na 1 1/2 dl kun je de rest wat sneller toevoegen. Blijf kloppen. Stamp de knoflook en een snufje zout in de vijzel fijn en voeg aan de mayonaise toe. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje ctroensap. Giet de knoflookmayonaise over de aardappeltjes. Leg de bakjes tuinkers op hun zijkant en snij de steeltjes dicht bij de aarde af. Als de tuinkers wat viezig is ,was deze dan even,voordat je ze door de aardappeltjes spatelt.
--
Aardappeltjes met crème fraîche en munt
1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend, zout, versgemalen zwarte peper, 1 (liefst biologische)citroen, 2 1/2 dl creme fraiche, handvol verse munt ( heel fijngesneden), eventueel 1 dikke rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden.
Bereiding (30 minuten).
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat iets afkoelen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers uit. Schep de creme fraiche, de citroenrasp en het sap door de aardappels en voeg peper en zout toe naar smaak. Roer de munt en eventuele rode peper erdoor en strooi tenslotte nog wat over de salade.
----
Aardappeltjes met zure room, bieslook en pancetta
1 kilo nieuwe aardappeltjes, schoongeboend, zeezout, versgemalen zwarte peper, 150 gram pancetta of bacon (in plakjes), handvol grof kruim van oud brood, 2 1/2 dl zure room, bosje verse bieslook,fijngesneden.
Bereiding (30 minuten).
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat iets afkoelen. Bak de pancetta knapperig,breek in stukjes en houd apart. Bak het broodkruim in het bakvet van de pancetta knapperig. Schep de zure room, zout en peper door de aardappelen. Spatel de pancetta en het grootste deel van het broodkruim erdoor. Bestrooi met de bieslook en de rest van het broodkruim en serveer.
nouk zegt: