Recept
« Terug naar recepten
Aalsterse ajuintaart
PT65M
Aalsterse ajuintaart
Een heerlijk aalsterse ajuintaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Budgetkoken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aalsterse ajuintaart te bereiden
Verwarm de oven op 200° C.
Bekleed een taartvorm met de kruimeldeeg.
Verhit de boter en bak de uien glazig op een zacht vuurtje (ong 20 min). Zet het vuur hoog en bak onder voortdurend omscheppen de uien lichtbruin (ong 10 min).
Klop de eieren met room los. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de uienmengeling op het kruimeldeeg en overgiet met het eiermengsel.
Bak de ajuintaart 30 à 40 min in de oven.
Bekleed een taartvorm met de kruimeldeeg.
Verhit de boter en bak de uien glazig op een zacht vuurtje (ong 20 min). Zet het vuur hoog en bak onder voortdurend omscheppen de uien lichtbruin (ong 10 min).
Klop de eieren met room los. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de uienmengeling op het kruimeldeeg en overgiet met het eiermengsel.
Bak de ajuintaart 30 à 40 min in de oven.