Een lekkere stevige schnitzel heerlijk met koude dagen als het eten allemaal wat meer -body- mag hebben. Zelf trek je toch ook wat meer kleding aan als het koud is
Een soortgelijk gerecht kwam ik een keer op de kaart van een restaurant tegen. Het leek me niet moeilijk te bereiden en daarom heb ik het nu zelf ook een keer geprobeerd. De naam heb ik zelf verzonnen.
Recept
« Terug naar recepten
Aangeklede Schnitzel
PT20M
Aangeklede Schnitzel
Ik heb hiervoor varkens schnitzels genomen, maar je kunt natuurlijk ook kalfs- kip- of kalkoen schnitzels gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aangeklede Schnitzel te bereiden
- Pel de uien en snij ze in halve bogen, poets de champignons schoon en snij ze in plakjes, snij het katenspek in reepjes.
- Verwarm de bakboter in de pan en bak de Schnitzel ongeveer 7 minuten aan elke kant (hangt af van de dikte van de Schnitzel).
- Verwarm in een andere pan ook wat bakboter en bak hier de uien, voeg eerst het spek en daarna de champignons toe. (ongeveer 10 minuten).
- Bak in een andere pan de eieren.
- Leg de Schnitzel op het bord, schep er wat van het spek, champignon, ui mengsel overheen en leg daarbovenop het ei.