Recept
« Terug naar recepten
Aangekleed aspergeschoteltje
PT40M
Aangekleed aspergeschoteltje
Een heerlijk aangekleed aspergeschoteltje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aangekleed aspergeschoteltje te bereiden
Neem bij voorkeur gemengde lentegroente, zoals asperges, peultjes, bospeen, etc. Neem niet te dunne plakken Ardennerham, wel mooie plakken.
Kook de schoongemaakte groenten afzonderlijk in gezouten water beetgaar, spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat de groenten afkoelen.
Verdeel de groenten en ham over de borden.
Smelt voor de saus de boter. Neem de kervelblaadjes van de steeltjes. Klop de eidooiers samen met het citroensap, de wijn en de mosterd au bain marie los. Klop hier geleidelijk de gesmolten boter door. Blijf kloppen tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Voeg tweederde van de kervel toe en klop het geheel op met de staafmixer. Roer de yoghurt door de saus en verwarm de saus weer au bain marie. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de rest van de kervel door de saus.
Geef de kervelsaus bij de borden met groenten en rauwe ham.
Kook de schoongemaakte groenten afzonderlijk in gezouten water beetgaar, spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat de groenten afkoelen.
Verdeel de groenten en ham over de borden.
Smelt voor de saus de boter. Neem de kervelblaadjes van de steeltjes. Klop de eidooiers samen met het citroensap, de wijn en de mosterd au bain marie los. Klop hier geleidelijk de gesmolten boter door. Blijf kloppen tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Voeg tweederde van de kervel toe en klop het geheel op met de staafmixer. Roer de yoghurt door de saus en verwarm de saus weer au bain marie. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de rest van de kervel door de saus.
Geef de kervelsaus bij de borden met groenten en rauwe ham.
corlinde zegt: