In feite is Hollandaisesaus een warme mayonaise met warme boter in plaats van olie. Niet alleen lekker bij asperges maar ook bij vis en eggs benedict.
Met deze simpele basissaus kun je zelf alle kanten op om er allerlei andere smaakjes aan toe te voegen. Varieer bijvoorbeeld eens met dragonazijn of sinaasappelsap, voeg wat mosterd of verse kruiden toe of bedenk zelf een lekkere variant.
Recept
« Terug naar recepten
Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept)
PT10M
Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept)
Het aspergeseizoen komt er weer gauwgenoeg aan en daarmee ook de
Hollandaisesaus want dat is voor mij toch wel DE ultieme saus voor bij
asperges.
Maar zelf Hollandaisesaus maken vind ik toch nog wel een heel gedoe en
omdat dit in de aspergetijd nogal eens aan de orde is grijp ik dan soms wel
eens naar een pakje (shame on me).
Nu heb ik een recept gevonden wat dit allemaal een stuk eenvoudiger
maakt. Het recept is een combinatie van een aantal recepten die ik op
Internet gevonden heb en die ik samengevoegd heb tot dit lekker
makkelijke sausje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept) te bereiden
- Smelt de boter in een pannetje tot hij goed heet is. Let op: de boter mag NIET bruin worden.
- Scheid de eierdooiers van het wit en doe ze in de mixerkom.
- Voeg citroensap en/of azijn toe, voeg ook peper en zout toe.
- Mix met de staafmixer het eigeel met de citroensap/azijn en het peper en zout.
- Voeg dan in een dun straaltje de warme boter toe (niet te snel en niet teveel tegelijk) en blijf mixen.
- Je ziet nu de saus dikker worden.
- Serveer de saus direct.