KookJij

Aardappel Bijgerecht met Trassi en Sereh

Een heerlijk aardappel bijgerecht met trassi en sereh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Singapore
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel Bijgerecht met Trassi en Sereh te bereiden

-1).Kook de aardappels in water tot ze zacht geworden zijn, maar nog niet geheel gaar.
-2).Verdeel de aardappels in nette hapklare stukjes en zet ze dan warm weg.
-3).Doe de lomboks en sereh in een blender en draai daarvan een pasta.
-4).Verhit de olie en fruit daarin de trassie.
-5).Doe na enige tijd de geblende lombok substantie er bij en de uien en knoflook.
-6).Doe er dan de tomaten en het tomatenconcentraat bij en blijf roeren tot zich een dikke saus ontwikkelt en de olie boven komt drijven.
-7).Nu de aardappels er bij doen en net zo lang blijven omscheppen tot de saus geheel is opgenomen.
Het gerecht is nu klaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef het gerecht bv bij gegrillde vis of gebakken vis met een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst