Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-bladerdeeg taartjes
PT45M
Aardappel-bladerdeeg taartjes
Een heerlijk aardappel-bladerdeeg taartjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-bladerdeeg taartjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de aardappelen met schil ca. 10 minuten.
Snipper de uien grof en carameliseer de ui. Laat ondertussen de bladerdeeg plakjes ontdooien en leg deze op een bakplaat. Doe een beetje gecarameliseerde ui op het bladerdeeg (let wel op dat je de randen vrij houdt!). Leg hier 2 schijfjes aardappel op. Leg een plakje bacon of seranoham op de aardappels. Strooi hier wat gemalen peper op. Brokkel hier vervolgens wat feta op (grote stukken) en garneer het met (verse) bieslook.
Doe vervolgens de taartjes op de bakplaat in de oven en bak deze ca. 20 minuten.
Je kan eventueel de rand bestrijken met ei. Ook kan je een paar druppels olijfolie over het geheel doen.
Kook de aardappelen met schil ca. 10 minuten.
Snipper de uien grof en carameliseer de ui. Laat ondertussen de bladerdeeg plakjes ontdooien en leg deze op een bakplaat. Doe een beetje gecarameliseerde ui op het bladerdeeg (let wel op dat je de randen vrij houdt!). Leg hier 2 schijfjes aardappel op. Leg een plakje bacon of seranoham op de aardappels. Strooi hier wat gemalen peper op. Brokkel hier vervolgens wat feta op (grote stukken) en garneer het met (verse) bieslook.
Doe vervolgens de taartjes op de bakplaat in de oven en bak deze ca. 20 minuten.
Je kan eventueel de rand bestrijken met ei. Ook kan je een paar druppels olijfolie over het geheel doen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard van der Leeuw zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Harry Löhr zegt:
Harry Löhr zegt: