KookJij

Aardappel-courgetteschotel

Tip: lekker met pijnboompitjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie: 454 kCal energie
20 Gram eiwit
20 Gram vet
45 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: keesmakers
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-courgetteschotel te bereiden


  1. Verwarm de oven voor op 220°C (elektrisch).

  2. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min.

  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  4. Maak kleine blokjes van de courgette.

  5. Meng de kookroom met de helft van de kees, ui, courgette en knoflook en breng op smaak met peper.
    Vet de ovenschaal in met olie.

  6. Giet de aardappelen af en schep ze in de ovenschaal om met het room-keesmengsel. Strooi de rest van de kees erover en schuif de schaal in de oven. Bak het gerecht ca. 30 - 35 min. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Keesmakers

Keesmakers zegt:
Marja, kees is een gezonde variant op kaas. In kees vervangen we de melkvetten door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat kees 50% minder verzadigd vet* bevat. Daarom is kees goed voor je cholesterol. Bovendien bevat kees 25% minder zout* en dat is goed voor je bloeddruk.
*vergeleken met een 48+ kaas van dezelfde leeftijd

Dus het is zeker anders dan kaas: nóg gezonder en minstens net zo lekker. :)

https://keesmakers.nl/wat-kees/
Maja van Drie

Maja van Drie zegt:
Hoezo Kees? Is toch gewoon kaas?????