Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-groentecurry
PT30M
Aardappel-groentecurry
Een heerlijk aardappel-groentecurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
625 kCal energie
16 Gram eiwit
31 Gram vet
63 Gram koolhydraten
16 Gram eiwit
31 Gram vet
63 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande 9 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-groentecurry te bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze 8 minuten in water met zout.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
Voeg de sperziebonen en erwten toe en bak 2 minuten mee.
Doe de boemboe erbij en bak 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
Giet de aardappelen af en leg in de curry.
Kook de groentecurry op laag vuur in 20 minuten gaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard.
Laat ze schrikken, pel ze en halveer.
Schep de curry in 4 kommen en leg de eieren erop. Lekker met naanbrood.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
Voeg de sperziebonen en erwten toe en bak 2 minuten mee.
Doe de boemboe erbij en bak 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
Giet de aardappelen af en leg in de curry.
Kook de groentecurry op laag vuur in 20 minuten gaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard.
Laat ze schrikken, pel ze en halveer.
Schep de curry in 4 kommen en leg de eieren erop. Lekker met naanbrood.