Recept
« Terug naar recepten
Aardappel - kastanjepuree
PT30M
Aardappel - kastanjepuree
Een heerlijk aardappel - kastanjepuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel - kastanjepuree te bereiden
Aardappelen gaar koken in met een beetje zeezout.
Kastanjes: bovenkant een inkerving maken en een tiental min koken in melk. Pel deze als ze warm zijn.
Hou enkele aan de kant voor afgarnering de andere fijn hakken of even door de cutter (maalmachiene).
Voeg dit bij de aardappelen en pureer alles en goed, kruiden, het eike, melk en boter niet vergeten. Serveer zeer warm en werk af met peterselie en hele kastanjes.
Kastanjes: bovenkant een inkerving maken en een tiental min koken in melk. Pel deze als ze warm zijn.
Hou enkele aan de kant voor afgarnering de andere fijn hakken of even door de cutter (maalmachiene).
Voeg dit bij de aardappelen en pureer alles en goed, kruiden, het eike, melk en boter niet vergeten. Serveer zeer warm en werk af met peterselie en hele kastanjes.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Harry Löhr zegt:
Eike is de Belgische benaming voor een Ei!