KookJij

Aardappel - kastanjepuree

Een heerlijk aardappel - kastanjepuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel - kastanjepuree te bereiden

Aardappelen gaar koken in met een beetje zeezout.
Kastanjes: bovenkant een inkerving maken en een tiental min koken in melk. Pel deze als ze warm zijn.
Hou enkele aan de kant voor afgarnering de andere fijn hakken of even door de cutter (maalmachiene).
Voeg dit bij de aardappelen en pureer alles en goed, kruiden, het eike, melk en boter niet vergeten. Serveer zeer warm en werk af met peterselie en hele kastanjes.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Als je je muis op Eike houdt, dan krijg je uitleg.
Eike is de Belgische benaming voor een Ei!
Ad

Ad zegt:
Wat is : eike?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo sylviadew , doet me plezier dat het lekker was . Groetjes van ons 3 :);):p
sylviadew

sylviadew zegt:
Ik heb het gemaakt en het is lekker bij wild!