Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-knoflooktaart met geitenkaas
PT60M
Aardappel-knoflooktaart met geitenkaas
Een heerlijk aardappel-knoflooktaart met geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Claudia Allemeersch
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-knoflooktaart met geitenkaas te bereiden
1. Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede taartvorm (28 cm).
2. Gaar de aardappelen in kokend gezouten water en giet af.
3. Pel de knoflook, zet hem in koud water en blancheer 4 minuutjes –om de pikante smaak eruit te halen. Giet af en droog de look op een vel keukenpapier.
4. Bak de knoflook enkele minuten op hoog vuur in een lepel olijfolie.
5. Bestrooi met de suiker, laat karameliseren en blus af met de balsamico en 1,5 dl water.
6. Voeg de gehakte rozemarijn en tijm toe. Laat inkoken tot een stroperige massa.
7. Rasp de kaas op de taartbodem, verdeel hierover de knoflook.
8. Snijd de topjes van de aardappelen en de rest in plakjes van 2cm. Verdeel de plakjes over de taartbodem.
9. Klop de eieren los met de room en kruid af met peper en zout. Overgiet hiermee de taart.
10. Bak de taart gedurende 40 minuten in een oven van 180°C.
2. Gaar de aardappelen in kokend gezouten water en giet af.
3. Pel de knoflook, zet hem in koud water en blancheer 4 minuutjes –om de pikante smaak eruit te halen. Giet af en droog de look op een vel keukenpapier.
4. Bak de knoflook enkele minuten op hoog vuur in een lepel olijfolie.
5. Bestrooi met de suiker, laat karameliseren en blus af met de balsamico en 1,5 dl water.
6. Voeg de gehakte rozemarijn en tijm toe. Laat inkoken tot een stroperige massa.
7. Rasp de kaas op de taartbodem, verdeel hierover de knoflook.
8. Snijd de topjes van de aardappelen en de rest in plakjes van 2cm. Verdeel de plakjes over de taartbodem.
9. Klop de eieren los met de room en kruid af met peper en zout. Overgiet hiermee de taart.
10. Bak de taart gedurende 40 minuten in een oven van 180°C.
gigi zegt: