KookJij

Aardappel-lasagne apart met groenten en vlees

Een heerlijk aardappel-lasagne apart met groenten en vlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-lasagne apart met groenten en vlees te bereiden

Kippenfilet in kleine blokjes snijden, deze samen met de spekblokjes gekruid krokant en gaar aanbakken.
Aardappelen in de lengte in schijven snijden en beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten.
Met een dunschiller de wortelen in fijne slierten snijden, deze in een beetje boter evenzeer gekruid met toevoeging van de suiker even aanstoven.
Paprika in dunne reepjes snijden evenzeer kruiden en stoven in een beetje boter.
Ajuin halveren kruiden en aanstoven in boter.
Eikes loskloppen met de room en evenzeer een beetje kruiden.
Neem een cakevorm leg er bakpapier in en begin met de vulling.
De bodem toeleggen met aardappelen even zeer de zijkanten, een laagje kip met de spekblokjes erover vervolgens de wortelen een laagje kip en de spekblokjes, een laagje paprika opnieuw de kip met spekblokjes.
Eindig met de ajuin en aardappelen.
Bestrooi rijkelijk met de kaas, als laaste de eimassa toevoegen.
Zet deze rijkelijk gevulde vorm in een voorverwarmde oven van 180 gr en bak +/- 30 min tot de eimassa gestold is.
Dit gerecht werd geserveerd met een frisse salade.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst