Recept
« Terug naar recepten
Aardappel mosterdsoep
PT45M
Aardappel mosterdsoep
Een heerlijk aardappel mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle met een eigen inbreng
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel mosterdsoep te bereiden
Bak de sjalotjes en knoflook ±.6 min.op een zacht vuur
Voeg de prei toe en bak deze 5 min. mee.
Roer de aardappelstukjes erdoor en voeg de mosterd, bouillon, laurier en tijm toe.
Kook alles 15-20 min. totdat de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
Breng opnieuw aan de kook en voeg de slagroom toe en maak op smaak met zout en peper uit de molen,
Meng de olijfolie met de mosterd en de dragon en druppel deze op de soep.
Maak het af met in ringetjes gesneden bos- of lente-ui en kruidige knoflookcroutons.
Voeg de prei toe en bak deze 5 min. mee.
Roer de aardappelstukjes erdoor en voeg de mosterd, bouillon, laurier en tijm toe.
Kook alles 15-20 min. totdat de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
Breng opnieuw aan de kook en voeg de slagroom toe en maak op smaak met zout en peper uit de molen,
Meng de olijfolie met de mosterd en de dragon en druppel deze op de soep.
Maak het af met in ringetjes gesneden bos- of lente-ui en kruidige knoflookcroutons.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

e.roelofsen zegt:
H. van Rooij zegt: