Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-preisoep
PT20M
Aardappel-preisoep
Een heerlijk aardappel-preisoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle bistro
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-preisoep te bereiden
1. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Spoel het preiwit en snij het in ringetjes.
2. Breng de kippenbouillon en de melk aan de kook. Doe er de groenten bij. Laat 10 minuten zacht koken, of tot de aardappelen gaar zijn.
3. Pureer de soep. Voeg er de room aan toe. Breng ze weer tot tegen de kook aan en kruid ze naar smaak bij met peper en zout.
4. Verdeel de soep over borden of kommetjes. Werk elke portie af met verkruimelde aardappelchips en gehakte bieslook. Serveer goed heet.
2. Breng de kippenbouillon en de melk aan de kook. Doe er de groenten bij. Laat 10 minuten zacht koken, of tot de aardappelen gaar zijn.
3. Pureer de soep. Voeg er de room aan toe. Breng ze weer tot tegen de kook aan en kruid ze naar smaak bij met peper en zout.
4. Verdeel de soep over borden of kommetjes. Werk elke portie af met verkruimelde aardappelchips en gehakte bieslook. Serveer goed heet.