Recept
« Terug naar recepten
Aardappel sperziebonenschotel met spek
PT30M
Aardappel sperziebonenschotel met spek
Vlug klaar, verse producten, niet duur en lekker !!
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel sperziebonenschotel met spek te bereiden
Schil de aardappelen, snij deze in blokjes van 2 cm. en kook gaar. Giet af.
Kook de schoongemaakte boontjes eveneens beetgaar.
Giet af.
Verhit boter en bak hierin de fijngesnipperde ui tot deze begint te kleuren, voeg aardappelblokjes en boontjes toe.
Bak intussen de spekblokjes krokant en voeg deze bij de groenten. Giet in de pan van het spek, azijn, mosterd en room, meng alles goed dooreen en laat even opkoken.
Meng de saus onder de groenten en kruid naar smaak.
Dien zeer warm op.
Kook de schoongemaakte boontjes eveneens beetgaar.
Giet af.
Verhit boter en bak hierin de fijngesnipperde ui tot deze begint te kleuren, voeg aardappelblokjes en boontjes toe.
Bak intussen de spekblokjes krokant en voeg deze bij de groenten. Giet in de pan van het spek, azijn, mosterd en room, meng alles goed dooreen en laat even opkoken.
Meng de saus onder de groenten en kruid naar smaak.
Dien zeer warm op.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Naar eigen smaak, laat de boontjes heel of snij ze in stukjes.
Jeannine Van Immerseel zegt: