KookJij

Aardappelen á la boulangére

Een heerlijk aardappelen á la boulangére recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: de bolleken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelen á la boulangére te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en pit de aardappelen en snijd ze meteen scherp mesje in dunne schijfjes van 2 milimeter dik. Zet de schijfjes tot gebruik in een kom koud water. Verwarm een ondiepe pan of ovenschaal op matig vuur. Smelt de boter, voeg de ui toe en breng hem op smaak met zout en peper. Dek de pan of schaal af en bak de ui in 5 minuten zacht en glanzend. Giet de aardappelschijfjes af en schep ze voorzichtig met een pollepel door het mengsel in de pan, tot ze rondom goed bedekt zijn met boter. Verwarm het mengsel tot de stoom ervan af komt. Voeg de bouillon, tijm en het laurierblad toe. Roer goed en breng het mengsel langzaam aan de kook. Proef of het op smaak is, dek de pan met licht ingevet bakpapier af en bak het mengsel 45 minuten tot het vocht is opgenomen en de aardappelen zacht zijn. Prik met een spies in het bakpapier en trek het daarmee voorzichtig omhoog, zodat u de hete stoom niet in u gezicht krijgt. Dien de aardappelen heet op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

els

els zegt:
wanneer gebruik je de oven?