Recept
« Terug naar recepten
Aardappelen uit de oven
PT70M
Aardappelen uit de oven
Een heerlijk aardappelen uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Quadflieg Walravens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zelf verzonnen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelen uit de oven te bereiden
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C. Schil de aardappelen. Leg een aardappel in een grote lepel en maak kerven in de lengterichting in de aardappel tot bijna onderaan, zo dicht mogelijk op elkaar. Pas op dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. De lepel zorgt er voor dat je niet in je hand snijdt. Meng nu in een beker of kommetje de olie met peper en zout en het uitgeknepen teentje knoflook. Smeer de aardappelen met het kwastje in met dit mengsel (ook tussen de kerven). Leg de aardappelen dan op een met bakpapier (of met olie ingesmeerd aluminiumfolie) ovenplaat. Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en laat de aardappelen in 60 min. gaar worden.
Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)
Dit gerecht maak ik meestal met Kerstmis. Op de foto heb ik de aardappelen overdwars gesneden, maar leuker is om ze in de lengte te snijden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
M.A. zegt:
hns zegt:
( tweemaal gefrituurd, 130 en 190 grd)
Prima gelukt, Simpele komkommersalade erbij, lekker. groet en dank Hans:):)
hns zegt:
Lekker gemarineerd. Ze noemen het wel eens luxaflex aardappeltjes. Weer eens wat anders dan gepofde aardappel. grt
Hans :):)
Albert Machiels zegt:
rangvi zegt:
inwitte zegt: