Het recept hier gegeven is zoals het kookboek het aangeeft, maar eigenlijk kom ik altijd tomaten tekort, dus koop ik meer dan aangegeven.
Persoonlijk vind ik het gerecht lekkerder als ik paneermeel en geraspte kaas meng.
Soms kook ik ook heel even de aardappels wat voor.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelen uit Nice (oven)
PT50M
Aardappelen uit Nice (oven)
Een heerlijk aardappelen uit nice (oven) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelen uit Nice (oven) te bereiden
Oven op 200°C.
Vet de ovenschaal in met margarine.
De tomaten wassen, kroontjes verwijderen en in plakjes van ½ cm dikte snijden.
De aardappels schillen en ook in plakjes van ½ cm dikte snijden.
In de ovenschaal schik je nu 4 rijen naast elkaar: een rij aardappels (dakpansgewijs) dan 2 rijen ernaast van tomaten (ook dakpansgewijs) en als laatste weer 1 rij aardappels.
Dan erboven op nog een laag maar nu van tomaten op de aardappels en aardappels op de tomaten.
Giet de bouillon over het geheel. Je kunt nog wat peper en een beetje zout erover strooien.
Dan de geraspte kaas erover strooien en hier en daar een vlokje boter.
De schaal in de oven schuiven voor ± 40 minuten tot aardappel goudbruin en gaar zijn.
Bestrooi het gerecht vóór het serveren met de peterselie.
Vet de ovenschaal in met margarine.
De tomaten wassen, kroontjes verwijderen en in plakjes van ½ cm dikte snijden.
De aardappels schillen en ook in plakjes van ½ cm dikte snijden.
In de ovenschaal schik je nu 4 rijen naast elkaar: een rij aardappels (dakpansgewijs) dan 2 rijen ernaast van tomaten (ook dakpansgewijs) en als laatste weer 1 rij aardappels.
Dan erboven op nog een laag maar nu van tomaten op de aardappels en aardappels op de tomaten.
Giet de bouillon over het geheel. Je kunt nog wat peper en een beetje zout erover strooien.
Dan de geraspte kaas erover strooien en hier en daar een vlokje boter.
De schaal in de oven schuiven voor ± 40 minuten tot aardappel goudbruin en gaar zijn.
Bestrooi het gerecht vóór het serveren met de peterselie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
rangvi zegt:
fabita zegt:
En de chinese variant lijkt me ook lekker, Bametz-saffrie. Bedankt voor jullie reacties, altijd leuk.:):p
bametz-saffrie zegt:
Liske zegt:
fabita zegt:
apu zegt:
flavia zegt: