KookJij

Aardappelgratin met citroentijm

Een heerlijk aardappelgratin met citroentijm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lekker leven, kooktijdschrift van Super de Boer
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelgratin met citroentijm te bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Halveer het teentje knoflook en wrijf de ovenschaal met het teentje knoflook in. Vet daarna de ovenschaal met 1 eetlepel boter in.

Verwarm in een pan de slagroom met melk, knoflook, tijm, citroenrasp en zout. Laat de room ca. 10 minuten afgedekt tegen de kook aan trekken.

Schil, was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de knoflook en het takje tijm uit het roommengsel en schep de aardappelplakjes door het roommengsel tot deze bedekt zijn met het roommengsel.

Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en schenk hierover het overige roommengsel. Snijd de overige boter in kleine klontjes. Bestrooi de aardappelplakjes met de kaas en de boter. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de ardappelgratin afgedekt 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de aardappelgratin onafgedekt ca. 35 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst