Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgratin met citroentijm
PT20M
Aardappelgratin met citroentijm
Een heerlijk aardappelgratin met citroentijm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappelgratin met citroentijm te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Halveer het teentje knoflook en wrijf de ovenschaal met het teentje knoflook in. Vet daarna de ovenschaal met 1 eetlepel boter in.
Verwarm in een pan de slagroom met melk, knoflook, tijm, citroenrasp en zout. Laat de room ca. 10 minuten afgedekt tegen de kook aan trekken.
Schil, was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de knoflook en het takje tijm uit het roommengsel en schep de aardappelplakjes door het roommengsel tot deze bedekt zijn met het roommengsel.
Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en schenk hierover het overige roommengsel. Snijd de overige boter in kleine klontjes. Bestrooi de aardappelplakjes met de kaas en de boter. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de ardappelgratin afgedekt 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de aardappelgratin onafgedekt ca. 35 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Verwarm in een pan de slagroom met melk, knoflook, tijm, citroenrasp en zout. Laat de room ca. 10 minuten afgedekt tegen de kook aan trekken.
Schil, was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de knoflook en het takje tijm uit het roommengsel en schep de aardappelplakjes door het roommengsel tot deze bedekt zijn met het roommengsel.
Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en schenk hierover het overige roommengsel. Snijd de overige boter in kleine klontjes. Bestrooi de aardappelplakjes met de kaas en de boter. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de ardappelgratin afgedekt 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de aardappelgratin onafgedekt ca. 35 minuten in de oven goudbruin en gaar.