KookJij

Aardappelpizza met tomaten

Een heerlijk aardappelpizza met tomaten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpizza met tomaten te bereiden

Kook de aardappelen in ruim water met zout.Giet ze af,laat ze droogstomen en maak er met het losgeroerd ei,peper en 2 el.olie een puree van.Bestrijk de bodem en wanden van een lage vuurvaste schaal met olie.Strijk de afgekoelde puree met de bolle kant van een lepel gelijkmatig over de bodem van de schaal.Roer in een kommetje 1 el.olijfolie en de bouillonpoeder door de gezeefde tomaten en strijk dit over de pureebodem.Strooi er dan de kaasblokjes,bosuitjes,tomatenreepjes en olijfplakjes over heen.Bestrooi alles met wat peper en verdeel de basilicumblaadjes erover en bestrooi het flink met een laag geraspte kaas.Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven op 220C Bak de aardappelpizza in ca.20 min.Zodra deze kleur heeft gekregen en de bodem goudbruin en krokant is kan deze uit de oven worden gehaald.

Lekker met een verse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jogry1

jogry1 zegt:
Hi,
Ik woon in Bali waar geen groene olijven zijn te koop, met wat kan ik dit vervangen?
Hartelijk dank,
merel

merel zegt:
Ook erg lekker met tonijn, rivierkreeftjes en mozarella