Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpizza met tomaten
PT45M
Aardappelpizza met tomaten
Een heerlijk aardappelpizza met tomaten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpizza met tomaten te bereiden
Kook de aardappelen in ruim water met zout.Giet ze af,laat ze droogstomen en maak er met het losgeroerd ei,peper en 2 el.olie een puree van.Bestrijk de bodem en wanden van een lage vuurvaste schaal met olie.Strijk de afgekoelde puree met de bolle kant van een lepel gelijkmatig over de bodem van de schaal.Roer in een kommetje 1 el.olijfolie en de bouillonpoeder door de gezeefde tomaten en strijk dit over de pureebodem.Strooi er dan de kaasblokjes,bosuitjes,tomatenreepjes en olijfplakjes over heen.Bestrooi alles met wat peper en verdeel de basilicumblaadjes erover en bestrooi het flink met een laag geraspte kaas.Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven op 220C Bak de aardappelpizza in ca.20 min.Zodra deze kleur heeft gekregen en de bodem goudbruin en krokant is kan deze uit de oven worden gehaald.
Lekker met een verse salade.
Lekker met een verse salade.
jogry1 zegt:
Ik woon in Bali waar geen groene olijven zijn te koop, met wat kan ik dit vervangen?
Hartelijk dank,