Dit recept noem ik zelf "Puree op z'n mediterraans"
Ik heb het een keer gemaakt toen we voor lange tijd op vakantie zouden gaan. Aardappels, ui en knoflook en restjes uit potjes heb ik bij elkaar gedaan zodat alles op zou gaan.
Daarna nog meerdere malen gemaakt met wisselende ingrediënten, soms ook met restjes vlees of vis.
Hoeveelheden ingrediënten kun je naar eigen smaak vermeerderen door te proeven, want alles is al gaar.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree met feta en pesto uit de oven
PT20M
Aardappelpuree met feta en pesto uit de oven
Een heerlijk aardappelpuree met feta en pesto uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
voor zover ik het weet is dit mijn eigen probeersel
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree met feta en pesto uit de oven te bereiden
Oven op 175 à 180°C.
Klein beetje margarine of olie in de koekenpan verhitten en hierin ui en paprika fruiten. Knoflook erboven uitpersen en laten meefruiten tot ui en paprika zacht zijn.
Ondertussen de aardappels schillen, in stukken snijden en gaar koken in water en wat zout. Afgieten en direct tot puree stampen.
Met een houten lepel het uimengsel erdoor roeren + de geprakte feta + het losgeklopt ei + de pesto + de olijfplakjes + de ringetjes bosui.
Naar smaak zout en peper erdoor en eventueel sambal.
Proeven en indien nodig nog het een en ander naar smaak toevoegen.
De ovenschaal invetten en de puree erin doen en gladstrijken.
Bestrooien met paneermeel (waar je wat geraspte kaas erdoor kunt doen als je dat wilt)
Hier en daar nog een klontje boter erop en de schaal in de oven schuiven voor ong. 15 à 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en de puree weer heet is.
Klein beetje margarine of olie in de koekenpan verhitten en hierin ui en paprika fruiten. Knoflook erboven uitpersen en laten meefruiten tot ui en paprika zacht zijn.
Ondertussen de aardappels schillen, in stukken snijden en gaar koken in water en wat zout. Afgieten en direct tot puree stampen.
Met een houten lepel het uimengsel erdoor roeren + de geprakte feta + het losgeklopt ei + de pesto + de olijfplakjes + de ringetjes bosui.
Naar smaak zout en peper erdoor en eventueel sambal.
Proeven en indien nodig nog het een en ander naar smaak toevoegen.
De ovenschaal invetten en de puree erin doen en gladstrijken.
Bestrooien met paneermeel (waar je wat geraspte kaas erdoor kunt doen als je dat wilt)
Hier en daar nog een klontje boter erop en de schaal in de oven schuiven voor ong. 15 à 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en de puree weer heet is.