Klik op foto om te vergroten.
Recepten uit de doos van onze sloebers 16/12/2014
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree met groenten en hespenblokjes
PT25M
Aardappelpuree met groenten en hespenblokjes
Ham of hesp (algemeen Belgisch-Nederlands) is het gedroogde, gepekelde of gerookte vlees van het dikke deel van de achterbout van een varken.
In Oost-Nederland zegt men vaak ook schink of schenk. In Vlaanderen is het woord voor 'ham' 'hesp' of 'epse'. In Limburg spreekt men van sjónk of sjink.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree met groenten en hespenblokjes te bereiden
- Aardappelen beetgaar koken en afgieten deze pureren.
- Terwijl de aardappelen aan het garen zijn de wortelen in blokjes snijden eveneens de ajuin in blokjes snijden. Stoof deze even aan in boter. Voeg deze bij de puree goed kruiden de tomaat concassé en hespenblokjes toevoegen, spattel alles goed onder elkaar met het scheutje boter en olijfolie. Serveer zeer warm.