Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree met rode ajuin, witloof en roquefortkaas
PT30M
Aardappelpuree met rode ajuin, witloof en roquefortkaas
Een heerlijk aardappelpuree met rode ajuin, witloof en roquefortkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree met rode ajuin, witloof en roquefortkaas te bereiden
Aardappelen beetgaar koken afgieten, kruiden het eike en een scheut olijfolie toevoegen en pureren.
Rode ajuin in schijven snijden.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Rode ajuin even aanstoven in een beetje boter.
Witloof aanstoven in een beetje boter en de suiker toevoegen.
Neem 2 uitsteekvormen smeer in met boter en vul deze met de ajuin vervolgens een laag puree enkele stukjes kaas erboven op. Dan vullen met witloof en opnieuw puree toevoegen duw nog wat kaas in de puree en leg daarop de tomaatjes.
Zet even onder de grill.
Rode ajuin in schijven snijden.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Rode ajuin even aanstoven in een beetje boter.
Witloof aanstoven in een beetje boter en de suiker toevoegen.
Neem 2 uitsteekvormen smeer in met boter en vul deze met de ajuin vervolgens een laag puree enkele stukjes kaas erboven op. Dan vullen met witloof en opnieuw puree toevoegen duw nog wat kaas in de puree en leg daarop de tomaatjes.
Zet even onder de grill.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: