KookJij

Aardappelpuree met rode ajuin, witloof en roquefortkaas

Een heerlijk aardappelpuree met rode ajuin, witloof en roquefortkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree met rode ajuin, witloof en roquefortkaas te bereiden

Aardappelen beetgaar koken afgieten, kruiden het eike en een scheut olijfolie toevoegen en pureren.
Rode ajuin in schijven snijden.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Rode ajuin even aanstoven in een beetje boter.
Witloof aanstoven in een beetje boter en de suiker toevoegen.
Neem 2 uitsteekvormen smeer in met boter en vul deze met de ajuin vervolgens een laag puree enkele stukjes kaas erboven op. Dan vullen met witloof en opnieuw puree toevoegen duw nog wat kaas in de puree en leg daarop de tomaatjes.
Zet even onder de grill.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je Gea, laat het je smaken :);):p
gea

gea zegt:
't Ziet er weer heerlijk uit, Hilde! Staat al bij m'n favo's!:):p;)