Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree: simpel en lekker
PT30M
Aardappelpuree: simpel en lekker
Een heerlijk aardappelpuree: simpel en lekker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maaike Commandeur
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree: simpel en lekker te bereiden
Kook de aardappels goed gaar, totdat ze uit elkaar vallen.
Stamp ze daarna goed tot een puree met de stamper. Giet er wat melk doorheen en een klein beetje bakboter zodat het een glad moes wordt (wanneer het té glad en 'nat' wordt, even op het vuur zodat het weer droogkookt).
Hak (of knip) de bieslook fijn en pers de knoflook er door heen.
Even doorroeren en klaar is Kees!
Stamp ze daarna goed tot een puree met de stamper. Giet er wat melk doorheen en een klein beetje bakboter zodat het een glad moes wordt (wanneer het té glad en 'nat' wordt, even op het vuur zodat het weer droogkookt).
Hak (of knip) de bieslook fijn en pers de knoflook er door heen.
Even doorroeren en klaar is Kees!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
Zo zie je maar, hoeveel goeds er komt van een (aardappel) pureetje :D
Dank allen, maar ik probeer maar eerst even het "basis' recept van Maaike. Alle andere varianten zie ik graag terug op deze site :D
ineke60 zegt:
lili zegt:
hns zegt:
grietje56 zegt:
Tip: wanneer je de knoflook even verhit (in b.v. de bakboter of in een droge teflonpan) geeft het zijn aroma (nog) beter af. Dat geldt overigens ook voor uien.
Groet, Joke
Maaike zegt: