KookJij

Aardappelpuree: simpel en lekker

Een heerlijk aardappelpuree: simpel en lekker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree: simpel en lekker te bereiden

Kook de aardappels goed gaar, totdat ze uit elkaar vallen.
Stamp ze daarna goed tot een puree met de stamper. Giet er wat melk doorheen en een klein beetje bakboter zodat het een glad moes wordt (wanneer het té glad en 'nat' wordt, even op het vuur zodat het weer droogkookt).
Hak (of knip) de bieslook fijn en pers de knoflook er door heen.
Even doorroeren en klaar is Kees!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Maaike

Maaike zegt:
Hoi suus! Aromat is een soort kruidenzout, kun je in de supermarkt vinden bij de maggi en andere smaakmakers! :-)
suus

suus zegt:
1 ding wat is Aromat (geel) als ik vragen mag:?
grietje56

grietje56 zegt:
Als we al geen "lekkere trek" hadden, hebben we het nu?? :D
Zo zie je maar, hoeveel goeds er komt van een (aardappel) pureetje :D
Dank allen, maar ik probeer maar eerst even het "basis' recept van Maaike. Alle andere varianten zie ik graag terug op deze site :D
hns

hns zegt:
Het wordt steeds! lekkerder. :):)
ineke60

ineke60 zegt:
Lekker over een ovenschotel met rul gebakken gehakt, ui en kruiden naar smaak, daarover een blik sperziebonen, erwten of roerbak verse groente. Over de aardappel puree eventueel paneermeel en kaas strooien.:p mmmmmm
Martha

Martha zegt:
Zo maak ik ook altijd de aardpuree, mix er ook nog een ei door...
groetjes Martha.
lili

lili zegt:
Je kan kruidenmengeling (die je gebruikt voor kruiden boter te maken )in pot kopen en zo er bij doen in dan heb je een lekkere kruiden puree.
hns

hns zegt:
Goed recept, als ik geen tijd heb ga ik het proberen met instant en je lekkere toevoegingen. vriend grt Hans:):)
grietje56

grietje56 zegt:
Jummie, lijkt me een lekkere variatie op de andere aardappelpuree's.
Tip: wanneer je de knoflook even verhit (in b.v. de bakboter of in een droge teflonpan) geeft het zijn aroma (nog) beter af. Dat geldt overigens ook voor uien.
Groet, Joke