Leuk om te zien, maar ze maken wel een troep van je oven. Daarom adviseer ik je een niet al te lage schaal te gebruiken. En naderhand moet je schaal goed weken.
Maar wel erg apart als je bijv. eters hebt.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappels geroosterd met laurierblaadjes
PT50M
Aardappels geroosterd met laurierblaadjes
Een heerlijk aardappels geroosterd met laurierblaadjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn kookknipselsmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappels geroosterd met laurierblaadjes te bereiden
Oven op 195 à 200°C.
De aardappels schillen, wassen en droogdeppen met keukenpapier.
De laurierblaadjes in de lengte in 2en of 3en verdelen.
Maak in de aardappels ong om de 1 à 1,5 cm een inkeping, maar pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
Stop in elke insnijding een stukje laurierblad zodat dat er wat uitsteekt (ik heb voor de smaak ook een schijfje knoflook wat dieper ingestoken samen met het laurierblaadje, dit hoeft niet bij elk blaadje).
Kwast de bodem van de ovenschaal dik in met olijfolie.
Schik de aardappels in de schaal, dicht tegen elkaar.
Bestrooi ze met zout en schenk de kippenbouillon over de aardappels.
Giet dan de olijfolie ook over de aardappels en schuif de schaal in de oven voor 40 minuten of tot de aardappels gaar zijn en een mooie kleur hebben.
De aardappels schillen, wassen en droogdeppen met keukenpapier.
De laurierblaadjes in de lengte in 2en of 3en verdelen.
Maak in de aardappels ong om de 1 à 1,5 cm een inkeping, maar pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
Stop in elke insnijding een stukje laurierblad zodat dat er wat uitsteekt (ik heb voor de smaak ook een schijfje knoflook wat dieper ingestoken samen met het laurierblaadje, dit hoeft niet bij elk blaadje).
Kwast de bodem van de ovenschaal dik in met olijfolie.
Schik de aardappels in de schaal, dicht tegen elkaar.
Bestrooi ze met zout en schenk de kippenbouillon over de aardappels.
Giet dan de olijfolie ook over de aardappels en schuif de schaal in de oven voor 40 minuten of tot de aardappels gaar zijn en een mooie kleur hebben.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
fabita zegt:
apu zegt:
fabita zegt: