KookJij

Aardappels geroosterd met laurierblaadjes

Een heerlijk aardappels geroosterd met laurierblaadjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn kookknipselsmap
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappels geroosterd met laurierblaadjes te bereiden

Oven op 195 à 200°C.
De aardappels schillen, wassen en droogdeppen met keukenpapier.
De laurierblaadjes in de lengte in 2en of 3en verdelen.
Maak in de aardappels ong om de 1 à 1,5 cm een inkeping, maar pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
Stop in elke insnijding een stukje laurierblad zodat dat er wat uitsteekt (ik heb voor de smaak ook een schijfje knoflook wat dieper ingestoken samen met het laurierblaadje, dit hoeft niet bij elk blaadje).
Kwast de bodem van de ovenschaal dik in met olijfolie.
Schik de aardappels in de schaal, dicht tegen elkaar.
Bestrooi ze met zout en schenk de kippenbouillon over de aardappels.
Giet dan de olijfolie ook over de aardappels en schuif de schaal in de oven voor 40 minuten of tot de aardappels gaar zijn en een mooie kleur hebben.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Leuk om te zien, maar ze maken wel een troep van je oven. Daarom adviseer ik je een niet al te lage schaal te gebruiken. En naderhand moet je schaal goed weken.
Maar wel erg apart als je bijv. eters hebt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Thanks.:);):p
apu

apu zegt:
Ja, gewoon op het bakpapier, moet je wel de aardappels voorzichtig eruit scheppen anders scheurt het papier, maar meestal gaat dit goed! Groetjes:):p
fabita

fabita zegt:
Je hebt gelijk, ik had het te laat door, veel te druk met andere kooksels. Heb ondertussen de oven flink schoongemaakt. Doe je dan ook bouillon/olie erbij?Gr.:p
apu

apu zegt:
Ik maak dit ook vaker, maar dan iets anders, met spek in de inkepingen, maar om die rotzooi in de oven te voorkomen doe ik altijd bakpapier in de ovenschaal en leg er een vel aluminiumfolie over (niet afgedekt maar losjes erop)en die haal ik dan de laatste 10 minuten eraf, werkt prima!:):)