Recept
« Terug naar recepten
Romige rijst uit de moestuin
PT45M
Romige rijst uit de moestuin
De Spaanse benaming is; "arroz meloso con alcachofas, habas y
guisantes". Rijstgerechten met groente heten in Murcia, a la huertana, wat
zo ongeveer 'uit de moestuin' betekent.
Het recept komt uit de regio Murcia en ik heb het gevonden in mijn
kookboek 'de smaken van Spanje'.
Het is een veganistisch gerecht (iets wat in Spanje niet zoveel voorkomt)
maar schroom je niet om er een lekker stukje vlees of vis naast te eten.
In mijn zoektocht naar recepten met (verse) tuinbonen kwam ik onlangs dit
recept tegen. Het heeft een beetje weg van risotto, echter zonder kaas en
boter en daardoor is het tevens ook nog eens een gezonde hap.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
De smaken van Spanje (kookboek) in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige rijst uit de moestuin te bereiden
- Verhit de olie met de laurier in een grote pan.
- Bak de uien en de paprika in circa 20 minuten op een niet te hoog vuur zacht, roer vaak.
- Bak de knoflook ½ minuut mee.
- Doe de artisjokken en tuinbonen bij het uimengsel en doe er de 2 bouillonblokken en een liter kokend water bij.
- Laat alles 10 minuten afgedekt pruttelen en roer de doperwten erdoor.
- Breng de bouillon weer aan de kook en roer de rijst met wat zout erdoo
- Houd de pan nog 15-20 minuten op het vuur; de rijst moet gaar zijn.
- Het gerecht dient "meloso" te zijn, dat wil zeggen niet te droog, niet te nat, maar ertussenin. Smeuïg dus!