Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met geroosterde prei, gerookte makreel en citrusvinaigrette
PT35M
Aardappelsalade met geroosterde prei, gerookte makreel en citrusvinaigrette
Een heerlijk aardappelsalade met geroosterde prei, gerookte makreel en citrusvinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met geroosterde prei, gerookte makreel en citrusvinaigrette te bereiden
Snijd de aardappelen in kleine, gelijke stukjes en stoom ze gaar.
Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze glazig in olijfolie. Blus met het sap van de sinaasappelen en laat inkoken. Voeg er de anijszaadjes bij en roer er de koolzaadolie door. Giet deze dressing over de warme aardappeltjes. Die zullen mooi alle smaken opslorpen. Kruid met zeezout.
Snijd de gewassen prei in schijfjes van 2 cm. Rooster ze 2 minuten op beide kanten in een niet te hete grillpan en kruid met zeezout. Haal de pan van het vuur en laat de prei er in liggen om nog wat voort te garen.
Meng als de salade wat is afgekoeld, de friséesla erdoor. Werk af met de in stukken gescheurde makreel, de prei en enkele lepeltjes zure room.
Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze glazig in olijfolie. Blus met het sap van de sinaasappelen en laat inkoken. Voeg er de anijszaadjes bij en roer er de koolzaadolie door. Giet deze dressing over de warme aardappeltjes. Die zullen mooi alle smaken opslorpen. Kruid met zeezout.
Snijd de gewassen prei in schijfjes van 2 cm. Rooster ze 2 minuten op beide kanten in een niet te hete grillpan en kruid met zeezout. Haal de pan van het vuur en laat de prei er in liggen om nog wat voort te garen.
Meng als de salade wat is afgekoeld, de friséesla erdoor. Werk af met de in stukken gescheurde makreel, de prei en enkele lepeltjes zure room.