Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met kappertjes
PT45M
Aardappelsalade met kappertjes
Een heerlijk aardappelsalade met kappertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Le Magazine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met kappertjes te bereiden
Was de aardappels en kook ze in de schil met de blaadjes laurier in ongeveer 20 min. net gaar (zorg dat ze niet te gaar zijn).
Meng voor de dressing beide mosterdsoorten, de azijn en een klein scheutje water.
Giet er langzaam, voortdurend roerend, de olie bij.
Voeg de augurk, de peterselie en de kappertjes toe en breng op smaak met veel peper en zout.
Voeg naar smaak eventueel nog wat azijn toe, afhankelijk van de zuurgraad van de augurken.
Giet de aardappels af en pel ze zo snel mogelijk.
Snijd ze in gelijke plakjes van ongeveer 1 cm.
Meng de dressing voorzichtig met de aardappels en laat een tijdje rusten.
Proef voor het opdienen nogmaals op zout, peper en azijn.
Meng voor de dressing beide mosterdsoorten, de azijn en een klein scheutje water.
Giet er langzaam, voortdurend roerend, de olie bij.
Voeg de augurk, de peterselie en de kappertjes toe en breng op smaak met veel peper en zout.
Voeg naar smaak eventueel nog wat azijn toe, afhankelijk van de zuurgraad van de augurken.
Giet de aardappels af en pel ze zo snel mogelijk.
Snijd ze in gelijke plakjes van ongeveer 1 cm.
Meng de dressing voorzichtig met de aardappels en laat een tijdje rusten.
Proef voor het opdienen nogmaals op zout, peper en azijn.