Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met mierikswortel, tuinkruiden en bresaola
PT40M
Aardappelsalade met mierikswortel, tuinkruiden en bresaola
Een heerlijk aardappelsalade met mierikswortel, tuinkruiden en bresaola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit : Kook met Jamie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met mierikswortel, tuinkruiden en bresaola te bereiden
Kook de nieuwe aardappelen in een pan water met wat zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze 5 minuten afkoelen terwijl je intussen verder gaat met de rest van het gerecht.
Giet het grootste deel van het citroensap in een grote kom en doe er een flinke snuf zout en peper, de selderij, peterselie en mierikswortel bij. Meng de crème fraîche of zure room erdoor. Snijd de aardappelen terwijl ze nog warm zijn in tweeën of in vieren en doe ze ook in de kom. Voeg zout en peper naar smaak toe en hussel alles door elkaar. Proef en doe er zonodig nog wat citroensap bij - het gaat om een mooie balans tussen de citroenen en de mierikswortel. De smaken ontwikkelen zich nog terwijl de sla de dressing opneemt.
Leg intussen de 6 plakjes bresaola of rosbief dakpansgewijs in een cirkel op elk bord, leg in het midden een bergje salade en vouw de randjes vlees eroverheen, zoals ik voor de foto gedaan heb. Strooi er wat dragon en selderijloof over, besprenkel de salades met wat olijfolie en zet ze op tafel.
*het hart van een halve struik bleekselderij, de gele blaadjes apart gehouden, de rest fijn gesneden
Giet het grootste deel van het citroensap in een grote kom en doe er een flinke snuf zout en peper, de selderij, peterselie en mierikswortel bij. Meng de crème fraîche of zure room erdoor. Snijd de aardappelen terwijl ze nog warm zijn in tweeën of in vieren en doe ze ook in de kom. Voeg zout en peper naar smaak toe en hussel alles door elkaar. Proef en doe er zonodig nog wat citroensap bij - het gaat om een mooie balans tussen de citroenen en de mierikswortel. De smaken ontwikkelen zich nog terwijl de sla de dressing opneemt.
Leg intussen de 6 plakjes bresaola of rosbief dakpansgewijs in een cirkel op elk bord, leg in het midden een bergje salade en vouw de randjes vlees eroverheen, zoals ik voor de foto gedaan heb. Strooi er wat dragon en selderijloof over, besprenkel de salades met wat olijfolie en zet ze op tafel.
*het hart van een halve struik bleekselderij, de gele blaadjes apart gehouden, de rest fijn gesneden
Missy zegt: