Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met pittige dressing
PT20M
Aardappelsalade met pittige dressing
Een heerlijk aardappelsalade met pittige dressing recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met pittige dressing te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze net gaar in gezouten water, je kan ook voor paarse aardappelen kiezen. Paarse aardappelen zijn duurder dan gewone aardappelen, maar je hoeft er ook maar heel weinig van te gebruiken om al een spectaculair kleuraccent te geven aan je salades.
Pel het sjalotje en het teentje knoflook. Snipper het sjalotje fijn. Verhit 2 eetlepels olie en bak het sjalotje glazig. Neem van het vuur. Pers het teentje knoflook erboven uit en roer er de azijn, de rest van de olie en de mosterd door.
Snijd de nog warme aardappelen in hapklare stukken. Meng er voorzichtig de dressing onder. Werk af met de bieslook.
Pel het sjalotje en het teentje knoflook. Snipper het sjalotje fijn. Verhit 2 eetlepels olie en bak het sjalotje glazig. Neem van het vuur. Pers het teentje knoflook erboven uit en roer er de azijn, de rest van de olie en de mosterd door.
Snijd de nog warme aardappelen in hapklare stukken. Meng er voorzichtig de dressing onder. Werk af met de bieslook.