Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade
PT30M
Aardappelsalade
Vooral de zelfgemaakte mayonaise maakt deze salade uniek!
Recept van:
Frida Vermond
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade te bereiden
Was de aardappelen en kook ze in de schil,. Met koud water afschrikken en pellen. Als ze koud zijn in dunne plakjes snijden en met peper bestrooien.
Doe de azijn, water, fijngesnipperde ui, zout en suiker naar smaak in een steelpan breng aan de kook en laat even koken. Dan over de aarappelen gieten en voorzichtig roeren.
De ingriedienten voor de mayonaise in een mixer doen op de olie na. Alles goed schuimig roeren dan langzaam de olie erbij roeren. Tot de mayonaise dik wordt. (eieren en olie moeten dezelfde temperatuur hebben) Je kan er ook kant en klare mayonaise bij doen. De mayonaise over de aardappelen doen en voorzichtig doorroeren.
Doe de azijn, water, fijngesnipperde ui, zout en suiker naar smaak in een steelpan breng aan de kook en laat even koken. Dan over de aarappelen gieten en voorzichtig roeren.
De ingriedienten voor de mayonaise in een mixer doen op de olie na. Alles goed schuimig roeren dan langzaam de olie erbij roeren. Tot de mayonaise dik wordt. (eieren en olie moeten dezelfde temperatuur hebben) Je kan er ook kant en klare mayonaise bij doen. De mayonaise over de aardappelen doen en voorzichtig doorroeren.