KookJij

Aardappelsalade

Een heerlijk aardappelsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tania
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsalade te bereiden

De haricots verts van uiteindjes ontdoen en halveren. Ongeveer 10 min. koken in water (of 10 min. in stomer). De eitjes hard koken. Het zakje waar de krieltjes inzitten inprikken en in de magnetron ongeveer 6 minuten laten koken. (600 watt). Intussen de radijs en de mozzarella in plakjes en blokjes snijden. In grote schaal de sla, haricots verts (warm), aardappeltjes, radijs en mais goed mengen. Slasaus erdoor roeren en als laatste de spekjes, stukjes ei en blokjes mozzarella erdoor scheppen. De salade gelijk serveren zodat deze nog lauwwarm gegeten kan worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Johan

Johan zegt:
Ik ga de salade vanmiddag maken voor bij de barbeceu je hoort nog hoe ie was;);););)
Margreet

Margreet zegt:
22 eetlepels is echt het aantal dat nodig is, maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak minder of meer mayonaise erin doen.
Vroni

Vroni zegt:
Graag wil ik, net als Peter weten hoeveel eetlepels mayonaise word gebruikt???
22 lijkt me echt teveel.
;)
Liske

Liske zegt:
22 eetl. mayonaise??
Kitty

Kitty zegt:
Het is een lekkere aardappelsalade.
apu

apu zegt:
Ja, dat kan ook natuurlijk, ik snijd ze altijd eerst in blokjes, was ze af, wacht tot het water kookt en dan doe ik ze 10 minuten in het kokend water...je moet natuurlijk wel vastkokende aardappelen hebben dan.
truitje

truitje zegt:
Beste Monique, Aardappelblokjes van 1 cm. 10 minuten koken tot ze beetgaar zijn is toch zeker een vergissing, ze zijn dan volgens mij opgelost. Misschien eerst de aardappelen, niet te gaar, koken en dan in blokjes van 1 cm. snijden??? Groetjes Gerda :p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
En zo leren we weer wat. Dank je wel voor de uitleg. Groetjes Gerda :p:D;)
hans ludikhuize

hans ludikhuize zegt:
Anita schaufele zijn niet zomaar plakken varkensvlees. Het is een stuk schouder dat zonder bot wordt gerookt. Voor de bereiding laat men het ca 2 uur in water tegen de kook garen, meestal gegeten met kartoffelsalat soms met sauerkraut. Buiten het Schwartzwald wordt de schaufele niet geproduceerd. Groetjes Hans
slaatje

slaatje zegt:
Het is toch echt varkensvlees hoor, denk aan de harst-karbonade of te wel schouderkarbonade en dat wordt inderdaad veel bij de sauerkraut gegeten net als eisbein. Groetjes Gerda :p:p
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Harst is een stuk rundvlees, geschikt om te braden. Schwartzwalder Schaufele zijn plakken varkensvlees, vaak bij sauerkraut gegeten!
slaatje

slaatje zegt:
Ik ken het inderdaad niet maar is dat stuk vlees niet vergelijkbaar met wat wij hier harst noemen? :D:D Groetjes Gerda
ludikhuize

ludikhuize zegt:
prima recept. Met schaüfele. Helaas alleen bekend in het schwartzwald.
slaatje

slaatje zegt:
Nee, maar mijn schoonmoeder was een Duitse getrouwd met een Hollander, vandaar. Ik ken erg veel Duitse recepten want ik kom er al zo'n 40 jaar. Wat een tijd hé. Groetjes Gerda :p:p
inwitte

inwitte zegt:
Gerda, woon jij soms in duitsland?
Groetjes Ineke.