Recept
« Terug naar recepten
Aardappelschijfjes met spekreepjes
PT30M
Aardappelschijfjes met spekreepjes
Het is eenvoudig maar smaakvol gerechtje door de rokerige smaak van het spek. Eventueel kunnen ook nog paprikareepjes of blokjes worden toegevoegd.
Recept van:
Edwin van de Wege
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelschijfjes met spekreepjes te bereiden
- Pan met water en een beetje zout aan de kook brengen.
- Aardappels schillen en op schijfjes snijden. Daarna afspoelen en ca. 8 minuten koken.
- De aardappels afgieten en in een vergiet laten uitlekken.
- Ui en knoflook snipperen. De spaanse peper in dunne ringetjes snijden. Als je niet van te pittig houdt dan kun je eerst de zaadjes verwijderen.
- Scheut olijfolie in de koekenpan verhitten en de spekreepjes even aanbakken.
- De spekreepjes uit de pan scheppen en appart leggen.
- Laat nu de gesnipperde ui met de knoflook even fruiten, voeg de spaanse peper, de kerrie en de paprika toe en bak die nog één à twee minuutjes mee.
- Vuur middel hoog zetten en aardappels toevoegen. Schudt de pan even op zodat de kruiden zich goed verspreiden rondom de schijfjes.
- Als de aardappelschijfjes goudbruin worden de spekreepjes toevoegen en voorzichtig door de aardappels roeren
- Laat de pan op laag vuur nog even doorbakken zodat de spekreepjes en aardappels verder garen. Zo nemen ze heerlijke gerookte smaak op.
- Eventueel zout en per naar smaak toevoegen.
Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)
Lekker bij diverse gerechten en snel klaar.