Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoep met ham en prei
PT40M
Aardappelsoep met ham en prei
Een heerlijk aardappelsoep met ham en prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsoep met ham en prei te bereiden
1. Boen de aardappelen goed schoon en schil ze. Leg de aardappelschillen in een ovenschaal, besprenkel ze met wat druivenpitolie en kruid ze met zout. Rooster ze 20 minuten in de oven, op 180°C.
2. Doe de schillen dan in de kippenbouillon. Laat de bouillon inkoken tot er nog ongeveer een liter overblijft. Zeef hem, doe er dan de room bij en schuim alles mooi op met de soepmixer.
3. Snij de geschilde aardappelen in blokjes. Laat ze 20 minuten op een heel zacht vuurtje garen in een bodempje olijfolie. Snij de ham in blokjes. Snij de prei in ringen en stoof ze aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Doe de soep in borden en voeg er de aardappelblokjes, de ham en de rpei aan toe. Werk af met gesnipperde bieslook.
2. Doe de schillen dan in de kippenbouillon. Laat de bouillon inkoken tot er nog ongeveer een liter overblijft. Zeef hem, doe er dan de room bij en schuim alles mooi op met de soepmixer.
3. Snij de geschilde aardappelen in blokjes. Laat ze 20 minuten op een heel zacht vuurtje garen in een bodempje olijfolie. Snij de ham in blokjes. Snij de prei in ringen en stoof ze aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Doe de soep in borden en voeg er de aardappelblokjes, de ham en de rpei aan toe. Werk af met gesnipperde bieslook.