Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltaartje met kaas, tijm en room
PT60M
Aardappeltaartje met kaas, tijm en room
Een heerlijk aardappeltaartje met kaas, tijm en room recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappeltaartje met kaas, tijm en room te bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ovenschaal of dichte taartvorm (24 centimeter) in met de boter. Snijd de aardappels in dunne plakken en leg ze in de schaal. Meng de slagroom met de kaas, de uitgeperste knoflook en de tijm en breng op smaak met zout en peper. Schenk het roommengsel over de aardappels (de room moet bijna tot de bovenste plakken aardappel komen, voeg zonodig extra slagroom of een scheutje melk toe. Zet de schaal 60 a 70 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi bruin is. Druk de aardappels elke 15 minuten even een klein beetje aan met een spatel zodat de taart mooi stevig wordt. Controleer of de aardappels gaar zijn door er met de punt van een mes in te prikken.
Schep de taart uit de vorm of snijd er punten van. Garneer met de verse tijm.
Schep de taart uit de vorm of snijd er punten van. Garneer met de verse tijm.