Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltempura met zuurkool feta en munt
PT45M
Aardappeltempura met zuurkool feta en munt
Een heerlijk aardappeltempura met zuurkool feta en munt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappeltempura met zuurkool feta en munt te bereiden
Kook de zuurkool in de wijn gaar en laat uitlekken op een zeef. Roer de rozijnen, room, feta en de munt erdoor. Houd warm. Kook ondertussen de plakjes aardappel beetgaar in zout met water. Dep ze droog. Meng de bloem, maïzena en ei. Klop het water erdoor. Roer de bieslook erdoor. Breng goed op smaak met zout. Verhit de frituurolie. Haal de aardappelplakjes door het beslag en frituur ze goudbruin. Maak een stapeltje van aardappeltempura en zuurkool en herhaal dit.