Je kan in plaats van een ovengrill ook de gewone oven gebruiken zet deze dan op 200*C en bak ze 5 minuten en kijk of het nog iets langer moet doormiddel van een satéstokje in de aardappel te steken of deze gaar is.
je kan in plaats van bieslook ook andere kruiden gebruiken maar gebruik wel verse kruiden dan krijg je een veel intensere smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltorentje met boerenkaas en bieslook
PT20M
Aardappeltorentje met boerenkaas en bieslook
Deze manier om met aardappel te werken is best leuk om te doen en erg lekker
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
295 kCal energie
11 Gram eiwit
20 Gram vet
17 Gram koolhydraten
11 Gram eiwit
20 Gram vet
17 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappeltorentje met boerenkaas en bieslook te bereiden
- Schil 4 grote vastkokende aardappels of boen ze schoon.
- Snijd alle aardappels in 4 dikke plakken.
- Kook ze in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
- Verwarm de ovengrill.
- Leg de aardappel plakken naast elkaar en verdeel de fijngehakte bieslook en fijngehakte knoflooken een plak jongbelegen boerenkaas .
- Meng 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels limoensap, zout en peper en sprenkel dit mengsel erover.
- Leg steeds 4 plakken aardappel op elkaar en vorm 4 stapeltjes.
- Zet ze in een ovenvaste ovenschaal en zet ze circa 5 minuten onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Elens zegt:
Tanja Hermens zegt: