KookJij

Aardappeltorentje met boerenkaas en bieslook

Deze manier om met aardappel te werken is best leuk om te doen en erg lekker
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 295 kCal energie
11 Gram eiwit
20 Gram vet
17 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappeltorentje met boerenkaas en bieslook te bereiden

  1. Schil 4 grote vastkokende aardappels of boen ze schoon.
  2. Snijd alle aardappels in 4 dikke plakken.
  3. Kook ze in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  4. Verwarm de ovengrill.
  5. Leg de aardappel plakken naast elkaar en verdeel de fijngehakte bieslook en fijngehakte knoflooken een plak jongbelegen boerenkaas .
  6. Meng  2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels limoensap, zout en peper en sprenkel dit mengsel erover.
  7. Leg steeds 4 plakken aardappel op elkaar en vorm 4 stapeltjes.
  8. Zet ze in een ovenvaste ovenschaal en zet ze circa 5 minuten onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Je kan in plaats van een ovengrill ook de gewone oven gebruiken zet deze dan op 200*C en bak ze 5 minuten en kijk of het nog iets langer moet doormiddel van een satéstokje in de aardappel te steken of deze gaar is.

je kan in plaats van bieslook ook andere kruiden gebruiken maar gebruik wel verse kruiden dan krijg je een veel intensere smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Gegratineerde aardappelen vind ik altijd lekker en zo in een torentje lijkt me ook een mooie manier van opdienen. :-)
erna van den ende

erna van den ende zegt:
Dit is lekker
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo Marcel, je vermeld dat het een eigen recept is dan is het wel spijtig dat je er geen foto bij geplaatst hebt. Hoe heb je van je eigen gerecht de Kcal, eiwitten, vet en koolhydraten bepaald? Groeten, Erwin Kookjij.